Dialoog, contextuele hulpverlening.  

Contextuele hulpverlening aan mensen die weer in beweging willen komen zowel fysiek, psychisch als in hun relaties..HERSENWERK 

Onze hersenen zijn een nog relatief weinig bekend en zeer complex deel van ons lichaam. Toch krijgen we steeds meer zicht op hoe belangrijk ze zijn niet alleen voor ons denken, maar ook voor de rest van ons lichaam. Wanneer hersenen langdurig overbelast worden, kunnen er allerlei symptomen ontstaan zowel psychisch (depressieve gevoelens, concentratieproblemen, frustraties, snel geïrriteerd raken, onmacht) maar ook energieverlies, pijnklachten of een verminderde weerstand.

Hersenletsel kan resulteren in hardnekkige klachten. Hersenletsel kan ontstaan door NAH (Niet Aangeboren Hersenletsel door bijvoorbeeld verkeersongeval, CVA, openhart-operaties etc.), chemotherapie/ oncologische ingrepen en te lang hebben bloot gestaan aan stress.

KLACHTEN

Hoofdpijn

Energieverlies

Afname van denkprestaties

Verschil tussen willen en kunnen (frustraties, irritaties en onmachtgevoelens). Mensen zijn met deze klachten vaak wel in staat om een actie in te zetten maar kunnen deze niet volhouden.  Zo kan u wel een gesprek beginnen, of een auto rit of gaan winkelen maar u bent niet in staat om deze acties vol te houden. Dit betreft het zogenaamde ‘energizing’ (wel een activiteit opstarten maar niet volhouden). Voornoemde kan resulteren in het zich constant vermoeid, lusteloos en afgebrand voelen.

Verminderde weerstand en hierdoor gevoeliger voor virussen, bacteriën en schimmels.


Mijn ervaring

Als ervaringsdeskundige en coach heb ik mee gewerkt aan het Phenix programma van Klinisch Neuropsycholoog Erik Matser uit Helmond (Nederland). In dit programma, wat plaats vindt in de Spaanse badstad Rosés, helpt hij mensen om te begrijpen waar hun klachten vandaan komen en hoe ze naar  herstel kunnen toewerken. Dit doet hij in een intensief programma waarbij individuele gesprekken, groepsgesprekken gericht op het begrijpen van de werking van onze hersenen en de impact op de klachten, sport en ontspanning afwisselen. Hierbij wordt rekening gehouden met de individuele draagkracht van elke deelnemer.

Geen mens is een eiland, en om te herstellen van deze klachten is steun vanuit de omgeving zeer belangrijk. We raden deelnemers dan ook aan hun partner, een familielid of vriend/vriendin mee te nemen. De overnachtingen voor deze tweede persoon is in de prijs van het programma inbegrepen.

Het programma duurt 8 dagen. Overnachtingen vinden plaats in een mooi en rustig hotel dicht bij het strand.


Naast het intensieve Phenix programma is ook individuele hulp in België mogelijk.

 


 

Hotel 1935, Rosés, Spanje. Rosés is goed te bereiken vanaf Gerona, op minder dan 2 uur vliegen van Eindhoven. Voor vervoer van en naar het vliegveld wordt gezorgd.

Inbegrepen in de prijs van het programma: overnachting 2 personen met ontbijt, toegang zwembad en fitness, vervoer bij uitstapjes, groepsgesprekken en individuele gesprekken