Dialoog, contextuele hulpverlening.  

Contextuele hulpverlening aan mensen die weer in beweging willen komen zowel fysiek, psychisch als in hun relaties..Welkom bij Dialoog!

Voor wie?

Iedereen heeft in zijn leven wel eens een periode waarin het moeilijker loopt. Soms kom je echter steeds dezelfde dingen tegen. Het lijkt wel of bepaalde patronen in je leven, je relatie of je gezin steeds weer zorgen voor problemen. Samen met jou, je partner en/of je gezin kijk ik wat deze patronen dan zijn, waar ze vandaan komen en nog belangrijker, hoe je ze kan veranderen. 

Dit doe ik bij Praktijk de Nieuwe Maan in Turnhout. Daarnaast werk ik ook in Psychologen Praktijk Henriëtte Deckers in Waalre en Lierop.  Soms, wanneer wandel- of paardencaching meer aangewezen is of de andere locaties moeilijk bereikbaar zijn, werk ik vanuit thuis in Weelde.

Wat?

Contextuele hulpverlening is er op gericht om mensen en hun context te helpen wanneer het even moeilijker gaat. Dit kan wanneer er sprake is van problemen binnen de relatie of het gezin, maar ook individueel. Samen gaan we op zoek naar de patronen in uw leven die hinderlijk zijn of maken dat u vast loopt en zoeken naar manieren om deze te veranderen.

Hersenwerk is een behandeling voor mensen wiens hersenen overbelast zijn geraakt en die hierna hardnekkige klachten hebben ontwikkeld. Denk hierbij aan concentratieproblemen, vermoeidheid maar ook andere lichamelijke klachten waarvoor geen duidelijke medische oorzaak wordt gevonden. Naast hersenletsel kunnen ook burn-out, een chemo behandeling of te lang bloot staan aan stress hiervan de oorzaak zijn. Deze aanpak kan ook goed werken wanneer er sprake is van fibromyalgie, chronische pijn of chronische vermoeidheid. 

Dialoog?

Één van de belangrijke doelen in Contextuele hulpverlening is te werken naar dialoog tussen mensen, het echt open en eerlijk praten met elkaar, met respect voor het anders-zijn van de ander. Een echte dialoog is ook een krachtig hulpmiddel in een relatie tussen partners. Ik probeer mensen dan ook te helpen de dialoog aan te gaan met de mensen waarmee ze verbonden zijn.
Neem gerust contact met mij op als u meer wil weten of u wil aanmelden.